top of page

VORES VIDEO
GALLERI

Vin bør smages, indtages og nydes - og frem for alt bør vin opleves. Jeg er sommelier Natalie Noryd, og vi hos The Great Wine Experience vil gerne have fornøjelsen af dit selskab til at navigere den vidunderlige vinverden.

 

Gennem vores vinvideo-blog vil vi tage dig med på en opdagelsesrejse i alt, hvad der har med vin at gøre, og give dig viden og teknikker, der vil hjælpe dig med at få mest mulig glæde ud af din vin.

 

For at tilføje til den virtuelle oplevelse tilbyder vi også en bred vifte af vinsmagningserfaringer, enten på vores eksklusive vinsmagningsteder eller på en placering efter eget valg.

 

Du kan også besøge vores webshop på www.thegreatwineexperienceshop.com

 

Kontakt os på natalie@tgwe.dk eller ring til Natalie Noryd på +45 50 12 83 81.

Sådan smager du vin

Som den store spanske kunstner Salvador Dali engang sagde: "Han, der ved, hvordan man smager, drikker ikke vin, men nyder hemmelighederne."

 

Den vidunderlige verden af ​​vinsmagning kan være overvældende for begyndere, men ingen kan benægte, at den også er fortryllende! Forestil dig den forførende aroma og variation af smagsnuancer, som hvert glas vin bringer.

 

At deltage i en vinsmagning kan være skræmmende, men frygt ikke mere, for jeg har forberedt en avanceret, men let at følge guide, så du kan lære, hvordan man smager vin som en rigtig professionel!

 

Når du smager vin, skal du bare hælde en lille smule i glasset, typisk omkring en tredjedel af hvad du ville hælde under middagen eller en aften med venner. Årsagen til dette er at give vinen masser af plads til at sprede sine aromaer.

 

Det første trin i at smage vin er at bruge din synssans. Hold glasset i stilken, så du kan se vinen tydeligt. Vip eventuelt glasset lidt nedad. Tjek farven på vinen og observer, hvor uigennemsigtig den er. Dette fortæller dig, om det er en let eller fuld kropsvin. En dyb farvet vin har tendens til at være mere fyldig og intens i smag end en let farvet vin.

 

Løft glasset op foran dig og swirl vinen forsigtigt. Tjek om vinen efterlader stærke "ben" eller "tårer", der hænger til siden af ​​glasset. Benene informerer os om indholdet af alkohol eller sukker i vinen. Jo tykkere og mere vedvarende benene er, desto mere alkohol eller sukker er der.

 

Dit næste trin vil være at swirl vinen. Når du swirl vinen, udsætter du den for ilt, hvilket frigiver og udvikler både aromaer og smagsnuancer. Første gang du vil swirl vinen, skal du sætte glasset på bordet eller disken og holde det i stilken, som du ville holde en blyant. Træk derefter forsigtigt små, hurtige cirkler på bordet. Når du føler dig mere komfortabel, skal du løfte glasset op foran dig og stadig trække cirkler.

 

Nu, hvor du har en god swirl, kan du lugte vinen. Du vil lugte vinen som du ville lugte en blomst. Hvordan du beskriver vinen er helt op til din fantasi. Der er ingen grænser for, hvordan du kan beskrive en vin.

 

Her er den mest spændende del.

 

Tag en slurk, ikke for lille, men heller ikke for meget. Spred den lidt rundt i munden og mærk, hvilke smagsnuancer du opdager. For at få endnu mere ud af vinen kan du ilte den inde i munden. Dette gøres ved at suge luft ind i munden, skabe en slurpende lyd, tilføje endnu mere ilt til vinen og frigøre endnu flere smagsnuancer.

 

Nu lyder det måske mærkeligt for dig, men under en vinsmagning kan du enten sluge vinen eller spytte den ud. Det er fornuftigt at spytte vinen ud under en vinsmagning for at undgå at dulme dine sanser og sløre din dømmekraft.

Sådan slynger du vin

Hej vinelskere!
Velkommen til The Great Wine Experience-vinbloggen. Jeg er Natalie Noryd, en sommelier baseret i den vidunderlige by København, hvor jeg specialiserer mig i både private og virksomhedsrelaterede vinsmagninger.

 

I dag skal vi tale om, hvorfor det er vigtigt at slynge din vin.

 

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor vinentusiaster er glade for at slynge deres vin, inden de tager en slurk? Udover at se smart eller elegant ud, er det faktisk en ret integreret del af en vinsmagning at vide, hvordan man slynger vin.

 

Når du slynger en vin, frigiver du hundredvis af forskellige aromaer, og samtidig udsætter du vinen for ilt, som hjælper med at udvikle smagsnuancerne.

 

Nu hvor du har en idé om, hvorfor det er vigtigt at slynge vin, lad os teste dine nye oplysninger! Men før du gør det, her er et lille trick, så du kan se ud som en professionel og undgå at spilde vinen ved at slynge den.

 

Første gang du vil slynge vinen, sæt glasset på bordet eller disken og hold det i stilken, som du ville holde en blyant. Tegn derefter små, hurtige cirkler på bordet. Når du føler dig mere komfortabel, løfter du glasset op foran dig, mens du stadig tegner cirkler.

 

Sørg for at øve dig derhjemme og brug videoen ovenfor som guide, så når du kommer til en restaurant, vil du se ud som den ultimative professionelle!

Sådan dufter du og smager vin

Vin-smagninger er fantastiske muligheder for at have det sjovt og lære mere om vin, men der er mennesker, især begyndere, der føler sig intimideret af det. Selvom ritualen kan virke overdrevet kompliceret for dem, der er nye til oplevelsen, har jeg, Natalie Noryd, en sommelier baseret i København, der specialiserer sig i både virksomheds- og private smagninger, forberedt enkle trin med en kort videovejledning, som du kan følge, så du kan opbygge din tillid og lære at smage vin som en professionel!

 

Så uden yderligere ado, lad os begynde at udforske vinverdenen.

 

Start med at tjekke farven, opaciteten og viskositeten af vinen. Du vil gerne holde glasset ved stilken, så du kan se vinen tydeligt. En vin, der har en dybere farve, antyder ofte, at det er en fyldig og smagfuld vin.

 

Det næste trin er at holde stilken og forsigtigt swirl vinen. Når du swirl vinen, udsætter du den for ilt, hvilket frigiver både aromaer og smagsstoffer.

 

Nu hvor du har en god swirl, kan du lugte til vinen. Hvad lugter det af for dig? Lad din fantasi løbe løbsk! Du kan lade mig vide det ved at efterlade en kommentar nedenfor.

 

Nu kommer den sjove del.

 

Tag en slurk, ikke for lille, men heller ikke en mundfuld. Spred det lidt rundt i munden og se, hvilke smagsvarianter du bemærker.

Sådan smager du vin i 11 hurtige trin

bottom of page