Vores vinsmagningstemaer

En vinsmagning med The Great Wine Experience har altid et specifikt tema, der fungerer som en rød tråd gennem smagningen. Et tema kan være et land, et vinområde, en druesort eller en fx en duel mellem to lande. Måske vil I gerne kun smage bobler, eller kun rødvin? Eller skal der være lidt af det hele sådan at der er noget for enhver smag? Vinverden er stor og temaerne er uendelige. Vi har samlet nogle spændende temaer for dig at vælge mellem, men du kan også lad os skræddersy et nyt tema helt efter dine ønsker.

 

Pinot Noir - Elegante røde dråber

Pinot Noir er en sart druesort der har fået en helt særlig stjernestatus i vinverden. Den er virkelig præcis til at udtrykke sine omgivelser, med andre ord sit ‘terroir’. Vi starter med et glas friske bobler og rosé, og derefter står menuen på elegante rødvine fra USA, Serbien, New Zealand, Italien og selvfølgelig Bourgogne i Frankrig.

Piemonte

Oplev exceptionelle vine fra Piemonte i Italien! Vi varmer smagsløgene op med et glas læskende hvidvin på druesorten Arneis, og fokuserer derefter på de blå druesorterne Barbera, Dolcetto og Nebbiolo. Vi lærer mere om lagring og dekantering, og smager store vine som Barbaresco og Barolo.

Syrah/Shiraz - Røde bær, dyb skov & varme krydderier

Druesorten Syrah (Shiraz) er kendt for sine mørke, krydrede vine med stor intensitet, men den gemmer også på elegance, kompleksitet og stort lagringspotentiale. Vi smager klassiske vine som Crozes-Hermitage og Cornas, samt vine fra bl. a. Spanien, Marokko, USA og Australien.

Spansk aften
Det gamle vinland Spanien er i konstant forandring. Kom med til vinsmagning og oplev de mange nye tendenser! Vi smager en bred palet af alt fra friske og elegante, til koncentrerede og fyldige vine, skabt af nytænkende vinmagere. Velkendte områder som Ribera del Duero, Priorat og Rueda bliver præsenterede, såvel som nye ‘up n’ coming’ steder som Bierzo og Terra Alta. Vi vil også blive klogere på principperne og filosofien bag biodynamisk vin. Glæd dig til alt fra bobler og hvidvin til rødvin - der er garanteret noget for enhver smag!

Italiensk aften

Lad os tage på en sanselig rundtur i Italiens mange vinområder. Vi lærer mere om både de klassiske og usædvanlige druesorter og vine, mikroklimaer og passionerede vinmagere. Der bliver smagt bobler, hvidvin og rødvin fra bl. a. Toscana, Veneto, Piemonte og Sicilien. 

Bobler, bobler, bobler!

Vi fejrer med mousserende vine i alle dets former; fra cava, prosecco, pétillant naturel til champagne. Få styr på forskellige fremstillingsmetoder og find svaret på, hvad blanc de noirs, charmat og degorgément betyder. 

En rosé er en rosé er en rosé  - Eller er den nu det?

Lad os køre en sanselig tur gennem Europa og smage Rosé Champagne, perlende Pétillant Naturel, og selvfølgelig en bred vifte af rosévine. Vi tager rosé-genren seriøst og går grundigt igennem forskellige fremstillingsmetoder, druesorter og stilarter. 

Hvidvins-dysten: Frankrig vs USA

I denne hvidvins-smagning møder tre grønne franske druesorter deres amerikanske kusiner i en stor dyst. Vi smager Chardonnay, Riesling og Pinot Gris, et eksempel fra Frankrig, op imod et eksempel fra USA. Oplev forskellighederne og find din favorit! Til sidst udfordrer vi os med en blindsmagning, hvor vi skal gætte hvad der er for en vin vi har i glasset.

Rødvins-dysten: Frankrig vs USA

I denne hvidvins-smagning møder tre grønne franske druesorter deres amerikanske kusiner i en stor dyst. Vi smager Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Syrah, et eksempel fra Frankrig, op imod et eksempel fra USA. Oplev forskellighederne og find din favorit! Til sidst udfordrer vi os med en blindsmagning, hvor vi skal gætte hvad der er for en vin vi har i glasset.

Bobler & champagne

Vi smager mousserende vine af topkvalitet, som alle lavet efter den ‘traditionelle metode’. Vi smager bl. a. Champagne, Crémant, Cava og Franciacorta fra små, spændende vinhuse og får svar på, hvad udtryk som remuage, dosage og degorgering egentlig betyder.

Champagnesmagning

Champagnesmagningen er en festlig luksus-smagning af 7 forskellige slags champagne. Menuen byder både på non-vintage og vintage champagner, fra små, ukendte perler til verdenskendte producenter. Oplev en bred vifte af stilarter og få styr på de forskellige trin i fremstillingsprocessen.